imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Dizajn etiketa

Dobar dizajn etiketa poboljšava prodaju vašeg proizvoda

Etiketa bilo kog proizvoda predstavlja vašu kompaniju potrošačima. Zato su dizajn i kvalitetno odštampana etiketa toliko važni. Lep logotip i dobar slogan prikazuju vašu firmu, a dodavanje vizuelnih elemenata je ono što etiketu (a samim tim i proizvod) čini privlačnom potrošaču.

Dizajn i izrada etiketa za vina, rakiju, med, kozmetiku ili bilo koji drugi proizvod je više od pukog izbora boja i fontova. Za te nalepnice dizajner mora izabrati odgovarajući tip papira, postojane boje, kvalitetan lepak, kako bi bili sigurni da će etikete ostati na proizvodu prilikom transporta i skladištenja.

Za određene proizvode, naročito ako je u pitanju prehrambena industrija, postoji zakonska regulativa koja mora biti ispoštovana, tako da etiketa mora sadržati sve elemente koje zakoni i uredbe propisuju. Neka pakovanja mogu zahtevati višestruke etikete, npr. sa prednje i zadnje strane. Ovo se mora imati u vidu, kako bi informacije koje želimo da plasiramo stigle do krajnjih potrošača.

 


etikete-za-vino

 


Na kraju, ali nikako najmanje važno, kod dizajna etiketa se mora imati u vidu kojoj ciljnoj grupi se obraćamo i šta želimo da postignemo. Kod robe široke potrošnje, mnogo je produktivnije koristiti svetle boje i slike, dok se kod dizajna etiketa skupljih proizvoda ili elegantnijih robnih marki koriste jednostavne slike sa diskretnijim tonovima.

Ukoliko želite da vaši imaju prepoznatljivu i dopadljivo dizajniranu etiketu, koja će biti usklađena sa kvalitetom proizvoda kupcima slati jasnu poruku, nazovite nas telefonom ili nas konktakirajte preko kontakt formulara. Naši brojevi su:  060/321-1320 i 064/321-1320,  a mi ćemo rado odgovoriti na sva Vaša pitanja.

 


 

Korisni linkovi:

Dodatne informacije