imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Korporativni dizajn

Trade Mark U marketingu, Korporativni identitet je ''ličnost'' kompanije koja je dizajnirana tako da bude usklađena sa dostignućima kompanije i prilagođena njenim ciljevima. Uobičajeno je da se vizuelni identitet kompanije manifestuje kroz brendiranje i korišćenje trademarka.

U globalu, Korporativni identitet se sagledava kroz ime kompanije, logo (logotip ili amblem), kao i kroz svakodnevne stvari koje su usklađene sa normama kompanije. Ove norme govore o tome koliko je korporativni identitet primenjen u praksi kroz palete boja, posebne oblike slova, izglede stranica i ostalih sličnih metoda održavanja vizuelnog kontinuiteta i prepoznatljivostu brenda kroz njegovu prirodnu manifestaciju.

Mnoge kompanije, kao što su McDonald's ili Coca Cola, imaju svoj identitet koji prožima sve njihove proizvode, kao i sav reklamni materijal. Trademark ''M'' logotip, kao i žuto-crvena kombinacija se pojavljuju na svim McDonaldsovim pakovanjima i reklamama. Mnoge kompanije ulažu značajna sredstva u svoj identitet u cilju odlične prepoznatljivosti njihovih proizvoda ili usluga, jer na taj način mogu mnogo bolje dopreti do svoje ciljne grupe na tržištu.

Korporativni identitet se često sagledava kao kompozicija sledećih elemenata:

  • Korporativni dizajn (logotipi, uniformisanost, itd.)
  • Korporativna komunikacija (advertising, odnosi sa javnošću - PR, informacije...)
  • Ponašanje kompanije (vrednosti i norme koje kompanija promoviše)

Korporativni identitet je postao univerzalna tehnika za promovisanje kompanija i unapređivanje korporativne kulture.
Vizuelni identitet Web Korporacije
korporativni-dizajn-sirius-spa-relax korporativni-dizajn-total-ketering
Neki od primera korporativnog dizajna
Ukoliko želite da se dodatno informišete o korporativnom dizajnu, izradi svojih web stranica, redizajnu, optimizaciji, promociji ili samo želite mišljenje o postojećim stranicama, nazovite nas telefonom ili nas konktakirajte preko kontakt formulara. Savete ne naplaćujemo, telefonski razgovor Vas ni na šta ne obvezuje. Naši brojevi su 060/321-1320; 064/321-1320, a mi ćemo rado odgovoriti na sva Vaša pitanja.

Dodatne informacije